Historie

Cuypers Glas is een glashandel met een rijke historie. De eerste inschrijving in het handelsregister dateert van 1913. Pal naast het woonhuis van de familie Cuypers aan de Lage Barakken in Wyck werd de glashandel gevestigd. Meneer Cuypers, Harie, bouwde de zaak op tot een gerespecteerde en gerenommeerde specialist in vrijwel alles wat met glas te maken heeft, waaronder ook het slijpen van spiegels.

Familie Cuypers heeft de glashandel in 1993 verkocht aan een toenmalige werknemer, Jan Diederen, die al een aanzienlijke ervaring had opgedaan in de glasbranche. De zaak bleef de naam Cuypers (met Y!) dragen, ook na de overname door Jan Diederen.

Onder leiding van Jan Diederen bleven de begrippen ‘kwaliteit en specialisme’ hoog in het vaandel staan. Door de minder optimale omstandigheden die het hebben van een bedrijf in de binnenstad van Maastricht met zich meebrengt, is de onderneming in 2009 verhuisd naar het bedrijventerrein Randwyck Zuid aan de Watermolen 27.
In het gloednieuwe pand is een aantal faciliteiten gerealiseerd, zoals een kraanbaan die het mogelijk maakt om (zwaardere) glasplaten en spiegels machinaal op een aanhangwagen of vrachtauto te zetten.
De verhuizing was wellicht ook een voorbode voor de overname van het bedrijf in 2011 door Benno Hermans. Wederom een werknemer die de onderneming met trots onder de naam
‘Cuypers’ voortzet. Cuypers Glas was en is immers een begrip in Maastricht en (ver) daarbuiten.

Cuypers Glas heeft zich in haar 100-jarige bestaan ontwikkeld tot een allround glasbedrijf, waar u terecht kunt voor onder andere:

  • hardglazen binnen- en buitendeuren
  • hardglazen (schuif-)wanden
  • alle soorten doucheafscheidingen
  • spiegels;
  • energiebesparend glas (HR++), ook in authentieke kozijnen
  • veiligheidsglas
  • glas in lood
Maar natuurlijk ook voor
  • het ruitje van de garage dat stuk is.

Dit alles ongeacht maat, hoeveelheid of plaats. Bij Cuypers Glas kunnen particulieren en bedrijven voor vrijwel alles terecht op het gebied van glas.