Is glasschade verzekerd?

Normaal gesproken heeft u een aanvulling op uw opstalverzekering nodig om uw glasschade goed te verzekeren. Heeft u een aanvullende glasverzekering? In dat geval is alle glas dat licht doorlaat verzekerd.

Wij raden u dan ook aan om bij u verzekeringsagent na te gaan of glasschade verzekerd is.

Mocht u niet voor glasschade verzekerd zijn, voor een klein extra bedrag is dit in veel gevallen snel te regelen. Het maakt bij een glasverzekering dan niet uit door welke oorzaak het glas is gebroken. Glas is met een glasverzekering wel verzekerd tegen "alle van buiten komende onheilen". Daar valt dus ongeveer alles onder wat er met het glas kan gebeuren.

Glas en lood, glazendeuren, opschriften, stickers e.d. moeten vaak extra verzekerd worden. Het is dus raadzaam om uw wensen bij uw verzekeringsagent kenbaar te maken. Alleen dan weet u of u goed verzekerd bent.

Kleine glasschade heeft brengt vaak grote kosten met zich mee.

Hieronder hebben wij voor uw voorbeelden gegeven van schades die vaak niet onder de glasverzekering maar onder de inboedel verzekering vallen:

  • Spiegels
  • Glazen deuren
  • Aquaria
  • Doucheafscheidingen

Ook hier geldt: “check dit bij uw verzekeringsagent”

In veel gevallen kost het bijverzekeren van uw glas rond de € 3,00 per maand.

Wij helpen u graag met al uw glasschades. Als u goed verzekerd bent kunnen wij dit rechtstreeks met uw verzekeraar regelen. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Gesprek laden