Isoleren?

Door dubbel of isolatieglas toe te passen zijn er mooie rendementen te halen. Echter energie besparing gaat niet zonder gedragsverandering. Het Agentschap heeft hier goed op ingespeeld.

Energiebesparing & gedragsverandering
Bij energiebesparing door gedragsverandering wordt onderscheid gemaakt tussen routinegedrag en investeringsgedrag. Routinegedrag gaat over handelingen zoals het licht uit doen als je de kamer verlaat. Het wel of niet kiezen voor een flinke investering als bijvoorbeeld het laten plaatsen van dubbel glas is een vorm van investeringsgedrag.

Routinegedrag van bewoners heeft duidelijk invloed op het energieverbruik. Een woning kan nog zo energiezuinig zijn, maar als bewoners apparaten onnodig aan laten staan, de ramen open terwijl de thermostaat nog hoog staat en als opladers in het stopcontact blijven zitten, wordt er energie verspild. Door het aanpassen van dit soort gedrag zijn besparingen van zo'n 10% mogelijk.

Methodiek Agentschap NL
Veel gemeenten en woningcorporaties vinden het lastig om het (energie-)gedrag van bewoners te beïnvloeden. Toch is dat nodig om energie-besparingsprojecten tot een succes te maken. Agentschap NL heeft een methodiek ontwikkeld om gedrag op een effectieve manier te beïnvloeden. Deze methodiek is getest met projecten in Krachtwijken in Leeuwarden, Enschede, Rotterdam en Zaanstad. In Leeuwarden is de methodiek het meest uitgebreid toegepast met een bereik van ruim 700 huishoudens. Dat leverde een energiebesparing op van gemiddeld 10% bij de deelnemende huishoudens.

Hier vindt u informatie en instrumenten die u helpen bij het opzetten en uitvoeren van project gericht op gedragsverandering.

Bron: Agentschap.nl

Het is mogelijk om te kiezen voor een schuifdeur uit melkglas, het glas is ondoorzichtig waardoor de privacy gegarandeerd is. Wil je de open karakter van de ruimte behouden? Kies dan voor doorzichtig glas. Het is ook mogelijk om voor een combinatie van beide glas soorten te kiezen. Een motief of figuur in de glazendeur is ook geen probleem.

Bij glazen deuren passen wij altijd veiligheidsglas toe. Het glas is moeilijk te breken, uw veiligheid staat tenslotte voorop.

Kortom een overweeg eens wat anders en kies voor een glazen schuifdeur, neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Gesprek laden